Image module

FemeiPeBancnote.ro a fost construit pentru a deveni o comunitate online.
Împreună cu tine și cu alți susținători, ne dorim să creăm un moment istoric pentru România, acela de a ilustra o bancnotă de circulație națională cu chipul unei femei.

 

Urmărește FemeiPeBancnote pe Facebook și Instagram!

 

Banul -obiectul cel mai uzitat în viața de toate zilele- trimite un puternic mesaj subliminal, indicând pe cine prețuim noi ca tară, națiune, societate și individ.

Pe bancnotele noastre apar bărbați cu merite istorice incontestabile! Bărbati indiscutabil valoroși! Insă negăsind nicio femeie pe bancnotele românești, survine o întrebarea firească: Noi, femeile, cât valorăm?

Banca Națională a României emite banii pentru cetățenii acestei țări. Bancnotete aparțin românilor! Sunt făcute pentru români!
Desigur, dacă banii aparțin românilor, ar trebui să îi și reprezinte. Regretabil, reprezintă doar jumătate dintre români! Bărbații!…

Știați, însă, că, în nenumărate domenii, ROMÂNCELE au fost PRIMELE atât în EUROPA cât și în LUME ?

 

Urmărește FemeiPeBancnote pe Facebook și Instagram!

 

Prima femeie inginer din lume este româncă, prima femeie arhitect-inspector general din lume – tot româncă. Prima femeie deținătoare a titlului de doctor în medicină din lume vine tot din România, la fel și prima femeie aleasă membru în Academia Regală de Limbă și Literatură a Belgiei. Șirul personalităților remarcabile continuă până la (cel puțin) 100, cu premiere cu totul și cu totul remarcabile, recorduri mondiale sau distincții excepționale. VEZI AICI!

Sunt personalitățile feminine marcante ale României, care, prin inovațiile și realizările profesionale, nu doar că au făcut istorie în țară, dar au marcat și istoria internațională. Totuși, istoricii au fost nedrepți cu ele, menționandu-le sumar în texte prea puțin cunoscute de publicul larg.

A sosit timpul, ca în anul istoric al Centenarului Marii Uniri, să onorăm femeile excepționale ale României! Femei cu idealuri, realizări și acțiuni revoluționare, cărora să le fie oficial recunoscute meritele și să stea alături de bărbatii merituoși -de asemenea- ai acestei tări pe același piedestal simbolic cu omologii lor. Pe o bancnotă!    VOTEAZĂ personalitatea preferată și SEMNEAZĂ petiția! 

A include și femei în galeria de portrete ce apar pe bancnotele noastre inseamnă a recunoaște meritele incontestabile ale româncelor, care au contribuit la clădirea acestei națiuni și la dezvoltarea spațiului știinfitic și cultural. Iar a recunoaște meritele unei singure femei, plasând-o pe o bancnotă, inseamnă a le onora pe toate celelalte implicit.